MARDİN / MİDYAT - 75.Yıl Borsa İstanbul İlkokulu

May

OKULUMUZDA GELENEKSEL OLARAK AYLIK YAPILAN " EN TEMİZ SINIF" , "ÖRNEK SINIF" VE "AYIN ÖĞRENCİSİ" KATEGORİLERİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ VE SINIFLARIMIZA ÖDÜLLENDİRME YAPILDI. DESTEK OLAN BAŞTA OKUL MÜDÜRÜMÜZ FEHMİ NOYAN'A VE DİĞER İDARECİLERİMİZE, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

3-E Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Zekeriya İŞCAN gözetiminde toplum hizmeti kapsamında okulumuzun çevresindeki çöpleri topladılar. Öğretmenimizi ve öğrencilerini bu güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması için birbirinden güzel gösteriler hazırlandı. Veliler, çocuklarının gösterisini izlemek için okul bahçesinde buluştu. Emek veren tüm okul personelimizi, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda "Ebru Sanatı" çalışması ile geleneksel oyunlarımızdan "Üç Taş" oyunu  öğrencilere tanıtıldı. Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi görsel sanatlar dersi öğretmeni Rıdvan CAN ve Kocatepe Ortaokulu sosyal bilgiler dersi öğretmeni Nahide DEMİRYEGE 1-C ve 1-E sınıf öğrencilerine ebru sanatını tanıttı. Öğrencilerin ilgiyle katıldığı etkinlik çok faydalı oldu.  Etkinliğin yapılmasına öncülük eden Ebru SUSUR , Seyde Havva GÖK ve Tali ASLAN hocalarımıza ve yardımını esirgemeyen Rıdvan ACAR ve Nahide DEMİRYEGE hocalarmıza, öğrencilerine "Üç Taş" oyununu öğreten Eyüp YAHAÇ hocamıza çok teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz kütüphanesinde öğrencilerimiz için okuma saati uygulaması planlandı. Sınıf öğretmenlerimiz belirlenen programa uygun olarak öğrencilerini kütüphaneye götürerek okuma yaptırmaktadır.  Bu şekilde öğrencilerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amaçlanmıştır. Destek olan idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Nis

"DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" projesi kapsamında mart ayında yapılan "MASAL OKUMALARI" konusunda 2-A sınıf öğretmenimiz Tali ASLAN, sınıfında öğrencilerine masal anlatırmıştır. Görsel malzemeler kullanılarak anlatılan masalları öğrencilerimiz büyük bir keyifle dinlediler. Öğretmenimizi ve öğrencilerine tebrik ederiz.

Nis

Okulumuzda, bayram kutlaması yapıldı. 1-E sınıf öğretmeni Seyde Havva GÖK, sınıfında ve okul dışında yaptığı etkinliklerle öğrencilerin ve ailelerin beğenisini kazandı. Öğrencilere şeker ikramında bulunan öğretmenimizi bu güzel davranışından ve yaptığı güzel etkinliklerden dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda, davranış ve başarılarıyla arkadaşlarının ve öğretmeninin beğenisini kazanan öğrenciler sınıfında "AYIN ÖĞRENCİSİ" olarak seçilerek belge ile ödüllendirildi. Bu uygulama ile öğrencilerin okul ve sınıf kurallarına daha çok dikkat etmesi amaçlanmaktadır. Sınıfında ayın yıldızı seçilen öğrencilere "AYIN ÖĞRENCİSİ" belgeleri verildi. Öğretmenleriyle çektirdikleri fotoğraflar okul koridorundaki televizyonda gösterime sunuldu. Kendilerini ve arkadaşlarını televiyonda gören öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Bir ay boyunca devam ettirdiğimiz "ÖRNEK SINIF" uygulamamız meyvesini verdi. Öğrencilerin sınıf ve okul kurallarına uyması için başlatığımız uygulama sonucunda kazanan sınıflara "AYIN ÖRNEK SINIFI " kupası verildi. Eğitim-Öğretim yılının sonuna kadar devam edecek uygulama ile öğrencilerin okul kültürüne uyum sağlaması amaçlanıyor. Kupa kazanan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

Okulumuzda "AYIN TEMİZ SINIFI" uygulaması kapsamında yapılan kontroller sonucunda 4-A sınıfı ile 1-H sınıfı ayın temiz sınıfları olarak seçilmişlerdir. Kupa, top ve "TEMİZ SINIF SERTİFİKASI" ile ödüllendirilmişlerdir. Sınıf temizliğine dikkat eden öğrencileri ve onları yetiştiren sınıf öğretmenlerimiz Sevim URAN ile Peyrüze ALTUN'u tebrik ediyorum.

Nis

Okulumuzun 1.sınıf öğretmenlerinin hazırladığı "BAYRAM PERDESİ" öğrencilerde bayram coşkusu yaşattı. Perde ile fotoğraf çekerken öğrencilerin yaşadığı mutluluk ve heyecan gözlerden kaçmadı. Hazırladığı çalışmalarla öğrencilerimize  bu heyecanı yaşatan Ebru SUSUR ve yardımcı olan Fidan SEVÜK, Zehra KORKMAZ YENİGÜN, Dilan DEMİR ve Seyde Havva GÖK öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-G sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nusrettin DEMİR gözetiminde Altunkaya Kütüphenesi'ne gittiler. Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik, öğrencilere kitap sevgisi aşılamak için faydalı oldu. Kütüphanedeki kitapları inceleyen ve okuyan öğrencilerimiz bizi mutlu etti. Öğretmenimiz Nusrettin DEMİR'i tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda "ORMAN HAFTASI" dolayısıyla belirli gün ve haftalar panosu süslendi. Büyük bir emekle hazırlanan pano öğrenciler tarafından incelendi. Görevli 4-A sınıfı öğretmenimiz Sevim URAN'a bu güzel çalışması için teşekkür ediyoruz.

Mrt

"En güzel nasihat örnek olmaktır."

Öğrencilere örnek olmak için okul müdürümüz Fehmi NOYAN okul bahçesini temizleme çalışması yaptı. 2-F sınıf Öğretmeni Şehmus BİLKAY' ın  öğrencileri temizlik çalışmasına gönüllü olarak katıldı. Öğrencilerin çok neşeli olduğu gözlendi.

Mrt

Okulumuz öğrencileri 2-C sınıf öğretmeni Eyüp YAHAÇ gözetiminde Midyat Bilim Sanat Merkezi'ne gezi düzenlemiştir. Çok faydalı bu gezi için öğretmenimiz Eyüp YAHAÇ'a teşekkür ederiz.